Homeros - Antik Yunan Şairi - Eserleri, Şiirleri & Gerçekler

(Epik Şair, Yunan, MÖ 750 civarı - MÖ 700 civarı)

Giriş

Giriş

Sayfa Başına Dön

Homer geleneksel olarak Antik Yunan epik şiirlerinin yazarı "İlyada" ve "Odysseia" Batı edebiyatının günümüze ulaşan ilk eserleri olarak kabul edilir. Birçok kişi tarafından Yunan yazarların en eskisi ve en önemlisi ve tüm Batı edebiyat geleneğinin atasıdır.

O bir şi̇i̇rsel öncü Yunan toplumunun evriminde çok önemli bir noktada duran okuma yazma öncesi̇nden okuma yazmaya Yüzyıllardır süregelen sözlü ozanlık geleneğinden o zamanlar yeni bir teknik olan alfabetik yazıya geçiş.

Biyografi - Homeros Kimdir

Sayfa Başına Dön

Tarihsel Homeros hakkında kesin bir şey bilinmemektedir ve aslında böyle bir adamın var olduğundan da emin değiliz. Bununla birlikte, onun etrafında gelişen birçok çelişkili gelenek ve efsane arasında en yaygın ve en ikna edici versiyon şudur Homer Smyrna'da doğdu. Küçük Asya'nın İyonya bölgesinde (veya muhtemelen Sakız Adası'nda) ve Kiklad adası Ios'ta öldü .

Doğru bir Homeros'un yaşamı için tarih Ayrıca, adamın hayatına dair herhangi bir belgesel kayıt bulunmadığı bilindiğinden önemli zorluklar ortaya çıkmaktadır. Herodot ve diğerlerinden gelen dolaylı raporlar genellikle onu tarihlendirir yaklaşık olarak M.Ö. 750 ve 700 yılları arasında.

Homeros'un bazı tarihçiler tarafından kör bir ozan olarak nitelendirilmesi kısmen Yunanca " homêros ", yani " REHİNE "Bazı antik anlatılar Homeros'u gezgin bir ozan olarak tasvir eder ve yaygın bir tasvir, Yunanistan'ın liman kentlerini dolaşan, ayakkabıcılar, balıkçılar, çömlekçiler, denizciler ve kentin toplanma yerlerindeki yaşlı adamlarla ilişki kuran kör, dilenci bir şarkıcıdır.

Yazılar - Homeros'un eserleri

Sayfa Başına Dön

Homeros'un tam olarak ne yazmaktan sorumlu olduğu da aynı şekilde büyük ölçüde kanıtlanmamıştır. MÖ 6. ve erken 5. Yüzyıl Yunanlıları "Homeros" etiketini erken dönem kahramanlık heksametre şiirinin bütünü için kullanma eğilimindeydi. "İlyada" ve "Odysseia" ama aynı zamanda tüm " Destansı Döngü" Truva Savaşı'nın hikâyesini anlatan şiirlerden oluşan bir kitaptır (aynı zamanda " Truva Döngüsü" ), Oidipus hakkındaki Theban şiirleri ve " Homeros İlahileri" ve mini-epik çizgi roman "Batrachomyomachia" (" Kurbağa-Fare Savaşı" ).

MÖ 350'lere gelindiğinde Homeros'un sadece iki olağanüstü destandan sorumlu olduğu konusunda bir fikir birliği oluşmuştu, "İlyada" ve "Odysseia" Biçimsel olarak birbirlerine benzemektedirler ve bir görüşe göre "İlyada" Homeros tarafından olgunluk döneminde bestelenmiştir. "Odysseia" yaşlılığının bir eseriydi. Diğer bölümleri "Destansı Döngü" (örn. "Kypria" , "Aithiopus" , "Küçük İlyada" , "Ilion'un Yağmalanması" , "Geri Dönüşler" ve " Telegony" ) Homeros'a ait olmadığı artık neredeyse kesin olarak kabul edilmektedir. . Bu "Homeros İlahileri" ve "Homeros'un Epigramları" isimlere rağmen, aynı şekilde neredeyse kesinlikle çok daha sonra yazılmıştır ve bu nedenle Homeros'un kendisi tarafından yazılmamıştır.

Bazıları Homeros şiirlerinin sözlü bir geleneğe dayandığını savunur Yunan alfabesi (Fenike hecesinden uyarlanarak) M.Ö. 8. yüzyılın başlarında kullanılmaya başlanmıştır, dolayısıyla Homeros'un kendisinin de (eğer gerçekten tek ve gerçek bir kişiyse) okuma yazma bilen ilk kuşak yazarlardan biri olması mümkündür. Her halükarda, Homeros'un şiirlerinin kaydedilmiş olması muhtemel görünmektedirYunan alfabesinin icadından kısa bir süre sonra ve üçüncü taraf referansları "İlyada" MÖ 740 gibi erken bir tarihte ortaya çıkmıştır.

Bu Homeros tarafından kullanılan dil İyon Yunancasının arkaik bir versiyonudur Daha sonra, tipik olarak daktilik heksametre nazım şekliyle yazılan epik şiir dili olan Epik Yunancanın temelini oluşturmuştur.

Helenistik dönemde Homeros'un birçok şehirde bir kahraman kültüne konu olduğu görülmektedir ve M.Ö. 3. yüzyılın sonlarında Ptolemy IV Philopator tarafından İskenderiye'de ona adanmış bir tapınak olduğuna dair kanıtlar vardır.

Önemli Çalışmalar

Sayfa Başına Dön

  • "İlyada"
  • "Odysseia"
Başa dön