Yunan Yağmur, Gök Gürültüsü ve Gökyüzü Tanrısı: Zeus

Yunan yağmur tanrısı Zeus'tu, Olimposluların ve insanların kralı ve babası. Zeus, Yunan mitolojisindeki en ünlü Olimposlu tanrıdır ve haklı olarak öyledir. Homeros ve Hesiod'un tüm eserleri Zeus'u, ilişkilerini ve hayatını bir şekilde anlatır.

İşte bu yazımızda yağmur tanrısı Zeus ve Titanomachy'den sonra nasıl güç kazandığına dair tüm bilgileri sizlerle buluşturuyoruz.

Yunan Yağmur Tanrısı Kimdi?

Zeus Yunan yağmur tanrısıydı ve hava durumunun tüm yönleri Yağmur, rüzgâr ve gök gürültüsü gibi... Yağmurun insanlar için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu anlattı ve yağmur yağdırması için ona dua ettiler.

Zeus Nasıl Yunan Yağmur Tanrısı Oldu?

Titanomachy'den sonra, Titan ve Olimpos tanrıları Zeus ve kardeşleri Hades ve Poseidon evrendeki alanlarını seçtiler. Diğer pek çok şeyin yanı sıra, Zeus gökyüzünü ve içindeki her şeyi aldı, Poseidon su ve su kütlelerinin kontrolünü ele geçirdi, Hades'e ise Yeraltı Dünyası verildi.

Zeus gök gürültüsü, şimşek, yağmur, hava durumu, rüzgar, kar ve etki alanındaki hemen hemen her şey dahil olmak üzere gökyüzündeki her şeyi kontrol ediyordu. Zeus'un çok ünlü olmasının nedeni budur elinde şimşek tutarken tasvir edilmiş. Zeus bu nedenle birçok yeteneğin ve rolün tanrısıdır.

Zeus ve İnsanoğlu

Zeus kraldı ve tüm insanlığın babası. Prometheus, Zeus'un isteği üzerine insanları yaratan Titan tanrısıydı, bu yüzden insanlıkla daha sıra dışı bir ilişkisi vardı. Onlar için derinden hissediyordu ve her zaman elinden gelen her şekilde onlara yardım etmek istiyordu. Titanomachy'den sonra, Olimposlular kazandı ve insanlık yaratıldı.

İnsanlar eskiden en küçük şeyler için tanrılara dua ederlerdi ve tanrılar da bundan hoşlanırdı. dua etmekten yoruldum Tanrılara şükrediyor ve onların gönderdiği her felaketle savaşıyorlardı.

Ancak Zeus, adamlarının kendisine dua etmeyi bırakmasından hoşlanmamış ve onlara bir ders ver Bu yüzden onlara yağmur vermeyi kesti. İlk başta insanlar umursamadı çünkü çok fazla yiyecekleri vardı ama yiyecekler tükenmeye başlar başlamaz paniklediler.

İnsanlar yeniden tanrılara dua etmeye başladılar. Yağmur istiyorlardı çünkü tüm ekinler kuruyordu Zeus onları çaresizlik içinde gördü ve Prometheus da Zeus'tan biraz hoşgörü göstermesini istedi, o da onlara yağmur yağdırdı. Ama şimdi önlerinde başka bir sorun vardı.

Zeus ve Prometheus

İnsanlar yağmurun zamanlamasıyla ilgili sorun yaşıyorlardı. Yağmurun yağıp yağmayacağını nasıl anlayacakları konusunda hiçbir fikirleri olmadığından şikayet ediyorlardı. daha önce işaret yok ve Zeus istediği zaman yağmur yağdırdı. Prometheus onlara yardım etmek istedi.

Topraktan bir koyun aldı ve onu Olimpos Dağı'na götürdü. Zeus ne zaman yağmur yağdıracak olsa, Prometheus önce biraz yün serpmek Prometheus'un yardımı sayesinde insanlar çok heyecanlandı.

Zeus, Prometheus ve halkı arasındaki ilişkiyi ve sırları öğrendi. onu kızdırdı. Prometheus'u arkasından iş çevirdiği için cezalandırdı ve ona işkence dolu bir ölüm verdi.

Zeus ve Anemoi

Zeus yağmur ve havanın birincil tanrısıdır, ancak sıcaklık ve rüzgarın daha küçük tanrıları da vardır. Bu dört tanrı şunlardır toplu olarak Anemoi denir. Anemoi Yunanlılar arasında çok ünlüydü ve hem ölümlü hem de ölümsüz birçok karısı vardı. Havanın değişmesinde önemli bir rol oynadıkları için insanlar hasat zamanında onlara dua ederlerdi.

Grup Boreus, Zephyrus, Notus ve Eurus'u içerir. Bu Anemoi'lerin her birinin yerine getirilmesi gereken belirli görevler Bunlar rüzgar ve hava ile ilgiliydi. Aşağıda Anemoi'nin özellikleri yer almaktadır:

Boreus

O getirdi soğuk rüzgar Bu yüzden Kuzey rüzgârının vücut bulmuş halidir. Uzun saçlı, yaşlı bir yetişkin olarak tasvir edilmiştir.

Zephyrus

O Tanrı'ydı. ve Batıdan gelen rüzgarlar. Batı rüzgarlarının çok yumuşak olduğu bilinir ve tanrıları da öyledir. Bahar mevsimini getiren kişi olarak bilinir.

Notus

Notus, Tanrı'nın Güney rüzgarı. İnsanlara yaz mevsimini getiren oydu.

Eurus

Son olarak, Eurus Doğu rüzgarları ve sonbaharı getirdi.

SSS

Roma Yağmur Tanrısı Kimdir?

Roma mitolojisinde yağmur tanrısı Merkür. Ayrıca tüm mevsimlerden ve çiçeklerin açmasından da sorumluydu.

İskandinav Mitinde Yağmur Tanrısı Kimdir?

İskandinav mitolojisinde, Odin yağmur tanrısıdır. Bilgelik, şifa, büyü, ölüm ve bilgi gibi pek çok şeyin yanı sıra Odin aynı zamanda yağmurdan ve dolayısıyla hava durumundan da sorumluydu.

Hyades Yağmur Perileri Kimdi?

Yağmur perileri, Hyades, yağmuru getirirler ve şu isimlerle bilinirler Yağmur yağdıranlar. Titan tanrısı Atlas ile Okyanus tanrısı Aethra'nın kızları olarak bilinirler. Sayıları çoktu ve Zeus'un insanlara yağmur getirmesine yardımcı oldular.

Anemoi dışında rüzgarla ona yardım etti, Hyades de Zeus'a yardım etmiştir. Hyades yağmur perileridir. Bir su perisi daha az bilinen bir doğa tanrısıdır ve rolünde daha büyük bir tanrıyı destekler.

Sonuçlar

Zeus, Yunan mitolojisinde yağmur ve gök gürültüsü tanrısıydı. İnsanlara yağmur getirirdi ve insanlar bunun için ona dua eder ve taparlardı. Farklı mitolojilerde, farklı tanrılar yağmur tanrısıdır. makaleyi özetleyin:

  • Zeus insanların ve Olimpos tanrılarının babası ve kralıydı. Titanomachy'den sonra gökyüzü ve içindeki her şey üzerinde üstünlüğü seçti, Hades'e Yeraltı Dünyası ve Poseidon'a su kütleleri verildi. Her kardeş rolünü çok ciddiye aldı, çünkü her tanrıya çok tapıldı ve dua edildi.
  • İnsanlar hasatlarını büyütmek için yağmur istiyorlardı; yağmur olmazsa açlıktan öleceklerdi. Zeus için kabul edilemez olan dua etmek ve tanrılara tapınmak konusunda biraz isteksiz hale geldiler. Bu yüzden Zeus onlara yağmur vermeyi kesti.
  • İnsanlar ilk başta yağmur yağmamasına aldırmadılar, ancak yiyecek rezervleri tükenmeye başlayınca yağmur istediler. Tanrılara tekrar dua etmeye başladılar, böylece Zeus onlara yağmur verdi.
  • Prometheus, Zeus'un emriyle insanoğlunun yaratıcısıydı. Zeus'un yardımı olmadan gökyüzüne bulutlar bırakarak insanların yağmur beklemesine yardımcı oldu. Bu nedenle Zeus onu öldürdü ve arkasından iş çevirmeyi planlayanlara ibret oldu.

İşte Yunan yağmur tanrısı Zeus ile ilgili yazının sonuna geldik, Gök gürültüsü ve göklerin tanrısı. Umarız keyifli bir okuma yapmışsınızdır ve aradığınız her şeyi bulmuşsunuzdur.

Başa dön